Kulttuuritapahtumat

Rokuli

Rokuli on Puolangan kunnan perinteinen pitäjätapahtuma, jonka pääjuhla on la 2.7.2016 klo 12 torilla. Tapahtumassa valitaan rokulipomo, joka on valittu ensi kerran jo vuonna 1973. Yhdistyksen ja järjestöt saavat esitellä toimintaansa ja myydä tuotteitaan. Mökkiläistapahtuma on osa rokuliohjelmaa. Päätapahtumaa seuraa rokuliviikko, jolloin on monenmoista ohjelmaa mm. yhteistyössä seurakunnan kanssa järjestetään lauluilta Puolanka-Pirtillä. Yhdistyksillä on kulttuuriohjelmaa mm. Isa Asp seuralla Kukkula –talolla.

Pessimistipäivät

Maankuuluja Pessimismipäiviä vietetään Puolangalla vuosittain 1.1.–31.12., mutta vuoden mittainen pessimismi huipentuu heinäkuussa järjestettävään Pessi-iltaan. Vuonna 2016 pessimistit viettävät 10-vuotisjuhlaansa, ja merkkivuotta aiotaan juhlia railakkaasti. Huhujen mukaan 10. pessimistipäivät jäävät kuitenkin kaikkien aikojen viimeiseksi, joten nyt jos koskaan kannattaa osallistua.

Aiempina vuosina Pessi-illoissa on nautiskeltu huumorista, jota vain pessimistinen elämänasenne voi tarjota. Lavalla on esitetty itseironian värittämiä sketsejä, valittu vuoden vätys ja tarjoiltu omaleimaista musiikkia. Musiikkiesityksistä ovat vastanneet angstinen tyttöbändi Traumaryhmä sekä Valituskuoro Puolangan Purnaajat. Esiintyjät toivovat, että yleisö ei taputa vaan buuaa, joskaan viime vuosina toivetta ei ole Pessimistien harmiksi noudatettu.

Pessimistien Facebook ja kotisivut

Musikaali

Puolankajärven koulun oppilaat ovat esittäneet jo useana vuonna musikaalin. Nuoret itse kirjoittavat tekstin, live-bändi soittaa, esitys sisältää laulua, tanssia, näyttelemistä.