Matkailu

Puolangalla matkailija saa nauttia selkeästi erottuvista vuodenajoista ja niiden tarjoamista monipuolisista matkailumahdollisuuksista vuoden ympäri. Saapuupa Puolangalle sitten kesällä tai talvella, matkailijaa on vastassa puhdas ilma, upeat maisemat ja luonnonrauha.

Kiinnostavan matkailukohteen Puolangasta tekee myös sen sijainti pororajalla: Puolanka on Suomen eteläisin kunta, jossa näitä sarvipäitä voi kohdata. 


Puolangan kevät

Puolangalla sijaitsee Suomen tunnetuin vapaa vesiputous Hepoköngäs, joka muuttaa muotoaan läpi vuoden. Erityisen vaikuttava putous on keväällä, äitienpäivän tienoilla. Kun jäät sulavat, antaa putous parastaan pudottamalla jäistä vapautuneet vedet 24 metrin korkeudesta.


Puolangan kesä

Puolanka herää muun Suomen tapaan eloon mökkeilijöiden ja tapahtumavieraiden saapuessa. Kesällä Puolangalla muun muassa uidaan ja melotaan kirkasvetisissä järvissä, viihdytään kulttuuritarjonnan parissa ja kalastetaan Paljakan kalastuspuistossa.


Puolangan syksy

Puolankaa tavataan kutsua Suomen vaarallisimmaksi kunnaksi – eikä suotta, sillä kunnan itäosaa hallitsevat mahtavat vaaramaisemat, joissa kelpaa vaeltaa ja retkeillä. Vaarojen ruska-asua voi ihailla myös ylhäältä käsin kiipeämällä Joukokylän Kempasvaaran näköalatorniin.

Läntistä Puolankaa värittävät laajat nevalakeudet, ja kiipeävätpä suot vaarojen rinteillekin – erikoinen näky, jota ei kohtaa missä tahansa.

Puolangan retkeilyreitit

Puolangan talvi

Talven hiihtokausi alkaa ensilumen ladulta parhaimpina vuosina jo lokakuussa, ja talven mittaan hiihtolatuja aukeaa satojen kilometrien edestä. Luminen Kainuu tarjoaa myös puitteet moottorikelkkailulle sekä Paljakan hiihtokeskus 16 rinteineen laskettelulle.

Hiihtoreitit
Paljakka
Moottorikelkkaurat

Tervetuloa viettämään lomaa ja viihtymään Puolangalla!