Paljakka

Paljakan matkailukeskus sijaitsee Kainuun korkeimpien vaarojen kupeessa, ja on näin ollen lumivarma kohde talvisin.

Laskettelurinteitä Paljakassa on 16 ja huippulaatuista hiihtolatua 100 kilometrin edestä. Laduilta hiihtäjä pääsee nauttimaan hiljaisesta ja jylhästä luonnosta, sillä osa laduista kulkee Paljakan luonnonpuiston lähimaastossa ikimetsien keskellä. Reiteistä jokainen löytää itselleen sopivan, sillä kumpuileva vaaramaisema tarjoaa nousuja ja laskuja vaativammallekin kuntoilijalle.

Talviaktiviteetteihin lukeutuvat myös lumikenkäily, pilkkiminen ja moottorikelkkailu. Moottorikelkkasafareita järjestetään läpi talven, ja pilkkitalvi huipentuu keväällä järjestettäviin Paljakka Pilkkeihin.

Kesällä vaaramaisemista pääsee nauttimaan monille upeille vaellusreiteille, jotka sivuavat Puolangan tunnetuimpia nähtävyyksiä kuten Pirunkirkon jokikanjonialuetta. Luontoon on mahdollista tutustua myös mönkijäsafarilla tai meloen, unohtamatta Paljakkakeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa kalastuspuistoa, johon on istutettu kirjolohta.

Paljakan matkailukeskus sijaitsee noin 30 kilometriä Puolangan kirkonkylältä etelään. Kajaanista Paljakkaan ajaa hieman yli puolessa tunnissa, Oulusta kahdessa tunnissa. Parhaiten Paljakkaan pääsee omalla autolla, mutta myös Kajaanin tai Oulun kautta lentämällä.

Puolangan kunta käynnisti Paljakan kehittämissuunnitelman laatimisen yhteistyössä Sweco Ympäristö Oy:n kanssa kevättalvella 2015. Tehtävänä oli päivittää alueelle aiemmin luotu Paljakka Masterplan 2008-2015. Kehittämissuunnitelma on laadittu tiiviissä yhteistyössä Puolangan kunnan ja Paljakan alueen yrittäjien kanssa, kuunnellen myös laajemmin eri sidosryhmiä.

 

Paljakan omat kotisivut