Kulttuuri

Puolanka on tunnettu etenkin kesäisin kukoistavasta kulttuuritarjonnastaan. 

Askanmäen kesäteatterin lisäksi kerran kesässä järjestettävä Pessimismi-ilta kerää vuosittain suuren määrän yleisöä eri puolilta Suomea viihtymään ja nauttimaan yhdessäolosta. Kyseinen tapahtumaa lienee Suomen heinäkuisista tapahtumista ainoa, jota sade ei haittaa. Päinvastoin, sitä suorastaan odotetaan.

Yksi kulttuurin saralla tunnetuimmista puolankalaisista on taidemaalari ja kuvataitelija Niilo Hyttinen (3.2.1940–29.12.2010). Hyttisen on sanottu koonneen ”vahvan kuvaston kainuulaisesta ihmisestä ja hänen mielenmaisemastaan”. Puolangan kunnanviraston valtuustosalia koristaa Hyttisen teos Hevosmiesten puheet, joka kertoo Puolangan elämästä viime vuosisadan alusta tähän päivään.

Entisen kunnanjohtaja Raimo Karvosen Hevosmiehen puheet -esittelyteksti

Kulttuuritoimi

Kunnan kulttuuritoimen tavoitteena on järjestää kulttuuritoimintaa ja kulttuuripalveluja kuntalaisille, kesäasukkaille ja matkailijoille yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Kulttuuripalvelut lisäävät viihtyvyyttä ja antavat myönteisen kuvan kulttuuria ja taidetta arvostavasta paikkakunnasta. Tavoitteina on vahvistaa puolankalaista identiteettiä ja saada aikaan aitoa kulttuurikeskustelua.