Kulttuuritapahtumat

Puolangan kesäjuhlat (ent. Rokuli)

Joka kesäinen tapahtuma heinäkuun alkupuolella. 


Puolangan pessimistit

Maankuuluja Pessimismipäiviä vietetään Puolangalla vuosittain 1.1.–31.12., mutta vuoden mittainen pessimismi huipentuu heinäkuussa järjestettävään Pessi-iltaan. Vuonna 2016 pessimistit viettivät 10-vuotisjuhlaansa, ja merkkivuotta juhlittiin railakkaasti.

Aiempina vuosina Pessi-illoissa on nautiskeltu huumorista, jota vain pessimistinen elämänasenne voi tarjota. Lavalla on esitetty itseironian värittämiä sketsejä, valittu vuoden vätys ja tarjoiltu omaleimaista musiikkia. Musiikkiesityksistä ovat vastanneet angstinen tyttöbändi Traumaryhmä sekä Valituskuoro Puolangan Purnaajat. Esiintyjät toivovat, että yleisö ei taputa vaan buuaa, joskaan viime vuosina toivetta ei ole Pessimistien harmiksi noudatettu.

Puolangan kunnan kesän suurtapahtumaan, keskipisteen kiven paljastamisen vuosijuhlaan, odotetaan ainakin kahtatoista vierasta. Juhlassa esiintyvä kunnallisorkesteri haluaisi soittaa muutakin kuin kunnanjohtajan sanoittamaa "Ostakaa meiltä kunnan tyhjiksi jääneitä kiinteistöjä" -valssia. Samaan aikaan työvoimatoimisto lähettää viimeisenä epätoivoisena tekonaan Puolangalle konsultin opettamaan työttömille optimismia musiikin avulla. Pilismestari Niko yrittää saada kyytiinsä kylän ainoan naaraan.

Mutta mitäpä mikään hyvejää. Tuskin kenenkään kannattaa haaveilla elämänmuutoksista, vaan parempi olisi tyytyä roskalavalta löytyviin rippeisiin.

Puolangan pessimistien suurtuotanto, omaperäisesti nimetty Pessimismimusikaali, on ainutlaatuinen esitys siitä, kuinka pessimismi näkyy viimeisten puolankalaisten arjessa. Katsojat pääsevät kokemaan puolankalaisten laajan tunnekirjon tympääntymisestä harmitukseen, ja tarinan lopuksi saa onneksi lähteä kotiin.

Pessimistien Facebook ja kotisivut