Musiikki

Kainuun musiikkiopisto

Kainuun musiikkopisto järjestää Puolangalla monipuolista musiikinopetusta, taiteen perusopetusta, noin kymmenelle oppilaalle.

Musiikkiopiston kotisivut

LankaFest 

LankaFestin historia alkaa vuodesta 2010, jolloin tapahtuma toteutettiin koulukeskuksen liikuntasalissa neljän paikallisen bändin voimin. LankaFest saavutti niin suuren suosion, että vuonna 2011 tapahtuma järjestettiin uudelleen Keskipisteenpuistossa kahdeksan bändin voimin. Kesällä 2012 LankaFest siirtyi torialueelle valmistuneen Pohjanportin lavalle. Pääesiintyjänä silloin oli legendaarinen Zero Nine. Vuonna 2013 tapahtuma kehittyi taas huimasti ja kävijöitä oli reilut 400 kpl. Pääesiintyjänä tuolloin Peer Günt. Heinäkuussa 2014 LankaFest oli ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen ja mukana oli 11 esiintyjää mm. Brother Firetribe, Battle Beast ja Waltari. Yleisöä oli reilut 600 kpl. 2015 LankaFest oli edellis vuotiseen tapaan kaksipäiväinen. Ensimmäistä kertaa lavoja oli kaksi. Kävijöitä oli lähes 800. Esiintymässä oli mm. Battle Beast, Poisonblack, Lost Society ja Kotipelto&Liimatainen. Vuoden 2016 LankaFest jatkoi taas kasvuaan. Kävijämäärä lähenteli jo tuhatta viikonlopun aikana. Esiintymässä oli mm. Joe Lynn Turner, Mokoma, Kilpi.
2017 LankaFest jatkoi edelleen kasvua ja vierailijoita oli jo yli tuhat! Esiintymässä oli mm. Sonata Arctica, Battle Beast, Thunderstone. 2018 LankaFestin suosio kasvoi jälleen. Kävijöitä oli 1200. Esiintyjäkaarti oli kovaa luokkaa mm. Stratovarius, Stam1na. 2019 vuosi on sitten 10v juhlavuosi! 2020 sekä 2021 LankaFest peruuntui korona epidemian vuoksi. Seuraava LankaFest on 1.-2.7.2021.

LankaFestin kotisivut

Puolangan musiikin Ystävät ry

Yhdistyksen puheenjohtaja on Markku Haapalainen. Yhteistyössä kunnan kanssa järjestetään heinäkuussa joka torstai Torstaitori ja tanssit.