Teatteri, elokuvat


Kaunis Kaija -näytelmä Askassa 2009. Kuva: Pekka Matilainen

Askanmäen kesäteatteri

Askanmäentie 25, 89200 Puolanka

Askanmäen kesäteatteri sai alkunsa vuonna 1984, kun ohikulkumatkalla ollut ohjaaja Oili Taipale sai tarpeeksensa puolankalaisesta vaatimattomuudesta. Puolangan teatterin perustamista varjosti paikallisten huoli siitä, saadaanko paikalle näyttelijöitä tai yleisöä eli mitäpä koko teatteri oikeastaan hyvejää.

”No kyllä se hyvejää!”, Taipale totesi vaientaen epäilijät.

Tästä legendaarisesta lausahduksesta käynnistyi 15 vuotta kestänyt tie, joka vei ohjaaja Taipaleen teattereineen ja Askanmäen Kauniista Kaijasta kertovine näytelmineen Norjan ja Venäjän kautta aina Kanadaan asti.
Tänä päivänä Askanmäen 500 paikkaisesta kesäteatterista ja Askanmäen kotiseututalon pihapiirissä tapahtuvasta kesäteatteritoiminnasta vastaa kylätoimikunta Askan Ahertajat Ry.

Lisätietoja:
Askan Ahertajat
puh. 040 865 0327.

Askanmäen kesäteatteri Facebookissa

Pessimimitalon teatteri

Pessimismitalo, Ouluntie 26, 89200 Puolanka

Pessimismitalon ulkoteatterissa esitetään kesäisin Puolangan pessimistien tuottamia maankuuluja Pessimismimusikaaleja. Puolangan pessimistien tuotannot ovat kokonaan paikallisia tuotantoja käsikirjoitusta ja musiikkien sävellystä myöten, ja vaikka musikaaleja on toteutettu vasta vuodesta 2019 asti, musikaaleja saapuu katsomaan tuhansia ihmisiä ympäri koko Suomen.

Ulkoteatterissa on katettu katsomo sekä sähköinen äänentoisto. Väliajalla yleisö pääsee nauttimaan Pessimismitalon palveluista, joihin kuuluu mm. nykyaikaiset vesiklosetit.

Lisätietoja:
Puolangan pessimistit ry
www.puolanganpessimistit.fi
unelmat.peruttu@puolanganpessimistit.fi
puh. 0442353752

Puolanka kino

Koulukatu 2 (auditorio)

Lisätietoja: Sami Haapalainen, 0447200244, sami.haapalainen@puolanka.fi

Kajaanin Kaupunginteatteri - Oulun läänin alueteatteri

Suomessa on viisi alueteatteria, jotka toimivat harvaanasutuilla tai erityisen vaikeakulkuisilla alueilla. Kajaanin Kaupunginteatterin - Oulun läänin alueteatterin toiminta-alue on Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa. Esityksillä vieraillaan jonkin verran oman alueen ulkopuolellakin. Noin kolmasosa teatterin esityksistä tapahtuu kiertueilla.

Ainoana profiloituneena alueteatterina Oulun läänin alueteatterin keskeisimmät kohderyhmät ovat lapset, nuoret ja vanhukset. Teatteri haluaa viedä teatterielämyksiä niiden ihmisten luo, jotka eivät välttämättä omin neuvoin pääse katsomaan teatterin kotiesityksiä.
Esitystoiminnan lisäksi alueteatteri panostaa entistä enemmän teatterikasvatukseen ja yleisötyöhön.

Kajaanin Kaupunginteatteri - Oulun läänin alueteatterin kotisivut