Suomi 100 -juhlavuosi

Suomen itsenäistymisestä on vuonna 2017 kulunut 100 vuotta. Valtio syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena, yhdessä tehden.

Suomi 100 -juhlavuoden teemana on Yhdessä – ja samaan tapaan kuin itsenäinen Suomi, myös juhlavuoden laaja ja monipuolinen ohjelma rakennetaan eri toimijoiden yhteistyöllä. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville.

Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuoden ohjelman kokoamisesta, mutta juhlavuoden ohjelma voi syntyä vain yhdessä suomalaisten ja Suomen ystävien kanssa sitä rakentaen. Tarkoituksena on synnyttää valtakunnallinen ja koko vuoden 2017 elävä juhla, jossa ymmärretään mennyttä, koetaan nykyisyyttä yhdessä ja käännetään katseet kohti tulevaa.

Onko sinulla, yhdistykselläsi, seurallasi tai yritykselläsi pieni tai suuri ohjelmaehdotus, jonka voisi liittää Suomi 100 -ohjelmaan? Se voi olla tapahtuma, tilaisuus, näyttely, taideteos, kehitysprojekti, päätös tai kampanja, joka toteuttaa Yhdessä-teemaa sekä jotakin seuraavista kolmesta painopistealueesta:

Menneisyys, Suomen 100 vuotta
Nykyisyys, Suomi tänään vuonna 2017
Tulevaisuus, Suomen tulevaisuus

Lisätietoa Suomi 100 -ohjelmaan hakemisesta löytyy Kainuun liiton Suomi 100 -sivulta sekä valtakunnalliselta Suomi 100 -sivustolta.