ProAgria

ProAgria on maaseudun asiantuntija organisaatio, joka tarjoaa palveluja ja osaamista maatalouden ja yritystoiminnan kilpailukyvyn kehittämiseen. Organisaatio tuottaa jäsenilleen ja asiakkailleen palveluja, joista saa mahdollisimman paljon lisäarvoa, laatua, kilpailukykyä ja kannattavuutta. ProAgrian toimintatapa on kumppanuus yhtymän jäsenten ja niiden asiakkaiden kanssa.

Rakenne

Alueelliset ProAgria Keskukset yhdessä ProAgria Keskusten Liiton kanssa muodostavat suomenkielisen maaseudun asiantuntijaorganisaation. Kainuun ProAgria on osa ProAgria-ryhmää. Ryhmässä ovat myös mukana ruotsinkieliset ProAgria Keskukset, Faba, ProAgria Maatalouden Laskentakeskus Oy, ProAgria Svenska Lantbrukssällskapens Förbund, Valio Oy Alkutuotanto ja ProAgria Keskusten Liitto.

ProAgria tietää kasvua

ProAgria tarkoittaa "Maaseudun puolesta". Siihen liittyy myös osaaminen englanninkielisestä sanasta "professional", Pro, "ammattilainen". Organisaation logo kertoo maahengestä, jota symboloi siemenestä kehittynyt itu. Se on vertauskuva maasta kasvavasta uudesta elämästä. Se kuvaa kasvua, tuottoa, menestymistä, liikettä ylöspäin.

Siinä on tieto, taito ja tulevaisuudenusko. Merkissä näkyy myös käden jälki. Se kertoo luovuudesta, ja uudella tavalla tekemisestä. Klassiset kirjaimet kertovat perinteestä. Vihreys tuo merkkiin värin. Se on elämän väri, sillä ilman aurinkoa ei ole vihreää. Väri myös symboloi uusiutumista, kevättä, maaseutua ja luontoa.

www.kainuu.proagria.fi